top of page

3D-animaties en video’s | MarComeleon Valkenswaard

Het belang en de impact van visuele communicatie is het afgelopen decennium exponentieel gegroeid ten opzichte van de geschreven boodschap. Marketing en communicatie verloopt voor een groot deel via digitale kanalen of schermen in kantoren en wachtruimtes. 3D-animaties en video’s hebben een enorme vlucht genomen. Voor een deel heeft dat te maken met ons drukke bestaan, maar voor een belangrijk deel ook met het feit dat we allemaal een beetje verwend zijn. We worden graag vermaakt en de lat ligt inmiddels behoorlijk hoog.

Bedrijfsvideo

Over een bedrijf valt heel veel te vertellen, maar mensen willen graag voelen en ervaren. Dat kan heel goed door middel van een krachtige bedrijfsvideo, die je op allerlei manieren kunt vormgeven en inrichten. Afhankelijk van je doel kun je natuurlijk ook specifiek kiezen voor een wervingsvideo of een commercial. Een professionele productie vraagt om een goed plan, op basis van een duidelijk en onderscheidend concept en dat is dan ook precies de basis voor elke bedrijfsvideo die wij maken.  Om impact te creëren moet een video een aantal ingrediënten bevatten, zoals een aansprekende leader, een logisch samenspel tussen bewegend beeld, geluid en de grafische vormgeving en een call to action om klanten of prospects aan te zetten tot actie. Uiteraard wordt alles gerealiseerd in lijn met de uitstraling en tone of voice van je bedrijf of organisatie en afgestemd op de doelgroep die je wil bereiken.

 

3D-animaties

In plaats van video kiezen organisatie ook regelmatig voor 3D-animaties. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Soms leent de locatie zich niet voor film, is er sprake van vertrouwelijke informatie of is wat je wil overbrengen te complex. Bij 3D-animaties heb je veel meer creatieve speelruimte dan bij een bedrijfsvideo. 

Animaties en 3D-visuals worden ook regelmatig ingezet als een boodschap of proces lastig door middel van gefilmd beeld kan worden overgebracht, of als een product of oplossing nog in ontwikkeling is. Qua vormgeving kun je hierbij veel kanten op, van abstract en minimaal (zoals we kennen van ‘Nijntje’), tot aan vergaand fotorealistisch (zoals de kameleons die wij bij onze online communicatie gebruiken). Wil je animaties inzetten om je bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen? Schakel ons dan in.

 

3D-visuals

Een belangrijk voordeel van eenmaal gerealiseerde animaties is dat beelden uit de animatie als ‘still’ kunnen worden gebruikt in andere grafische producties of boodschappen. Een deel van de beelden wordt dan ingezet als 3D-visual. Natuurlijk kunnen we ook stills maken als er geen animatie is. Het realiseren van 3D-visuals of infographics kan snel en relatief eenvoudig. Daardoor kun je je initiële ontwikkelingskosten afschrijven over een lange gebruiksperiode en zijn je middelen heel breed inzetbaar. 

 

Kracht van bewegend beeld

Ga ook gebruik maken van bewegend beeld. Kies voor een bedrijfsvideo of een animatie om je boodschap in korte tijd helder en effectief over te brengen. Bel ons op +31 (0)6 - 81 40 00 40 en maak een afspraak voor een kennismaking of inventarisatie.

Gereedschap

Sitemap

Neem contact met ons op!

Kies voor de meest effectieve route.

Kies voor het groenste bureau van Nederland.

Kies MarComeleon.

Mail of bel:
info@marcomeleon.nl

+31 (0)6 - 81 40 00 40
 

Volg MarComeleon: 
MarComeleon

Opmerkelijk veelzijdig in strategie, concept & realisatie. 

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
bottom of page