top of page

Branding | MarComeleon Valkenswaard

Bovenaan het wensenlijstje van vrijwel elke ondernemer staat ongetwijfeld: loyale klanten. Logisch. Het hebben van loyale klanten veronderstelt dat je iets goed doet voor een doelgroep die bij je past. Zij herkennen zich in jouw profiel en aanbod en je spreekt hun taal. Zo’n mijlpaal bereik je niet alleen door jezelf te zijn en door een goed product te maken. Door middel van branding bereik en overtuig je de juiste mensen. Branding is een wat abstract verzamelbegrip voor alles wat met het optimaliseren van merkbeleving te maken heeft. 

Merkactivatie

Hoe iemand een merk beleeft hangt voor een groot deel samen met hoe, waar en hoe vaak een merk gepresenteerd wordt en het is een proces dat heel nauw luistert. Een belangrijk onderdeel van branding is merkactivatie. Bij merkactivatie zorg je ervoor dat mensen je merk niet alleen herkennen, maar ook associëren met positieve ervaringen. In de ideale situatie gaan ze zelfs van je merk houden. Klanten of prospects kiezen dan heel bewust voor je. Er zijn allerlei manieren om dit te bewerkstelligen. Herhaling en een authentiek en eerlijk geluid zijn hierbij belangrijke factoren. Je dompelt (aanstaande) klanten als het ware onder in je merk. Kansrijke mogelijkheden zijn er vaak bij live events zoals beurzen of congressen, in een winkel of op straat.  

 

Merkpositionering

Merkpositionering is een andere belangrijke voorwaarde voor branding. Kiezen móet! Bij merkpositionering kies je voor wie je er wil zijn binnen welk segment. Het is bepalend voor de toon en inhoud van je boodschap, de middelen die je inzet en de kanalen die je kiest om je boodschap te verspreiden. Deze uitgangspunten verankeren we in het activatieplan, waarin we eveneens middelen en activiteiten benoemen. 

 

Vertaling naar middelen

Is een beurs de juiste plek om je overtuigend te presenteren? Dan ontwerpen en bouwen we niet alleen je stand, maar we stemmen alle communicatie op elkaar af, over de volledige breedte. Van uitnodiging en persconferentie, aankleding en training van de crew tot aan het verzorgen van giveaways en de rapportage en opvolging van leads. We laten niets aan het toeval over. Klanten voelen zich gewaardeerd, gehoord en in de watten gelegd.

 

Op naar loyale klanten

Ga met ons aan de slag, op weg naar loyale klanten door middel van branding. 

Bel ons op +31 (0)6 - 81 40 00 40 en maak een afspraak voor een kennismaking of inventarisatie.

Gereedschap

Sitemap

Neem contact met ons op!

Kies voor de meest effectieve route.

Kies voor het groenste bureau van Nederland.

Kies MarComeleon.

Mail of bel:
info@marcomeleon.nl

+31 (0)6 - 81 40 00 40
 

Volg MarComeleon: 
MarComeleon

Opmerkelijk veelzijdig in strategie, concept & realisatie. 

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
bottom of page