top of page

Logo ontwerp | MarComeleon Valkenswaard

Als bedrijf of organisatie wil je graag dat je zo snel mogelijk omarmd wordt door je doelgroep. Je wil dat mensen herkennen in het profiel en de uitstraling van je organisatie en de producten of diensten die je levert. Om dat te kunnen bereiken moet alles kloppen. Het logo speelt hierin een ontzettend belangrijke rol. Kijk maar naar de merken waarmee je jezelf verbonden voelt. De kans is bijzonder groot dat je het logo direct voor de geest kunt halen. Één van de meest essentiële onderdelen bij de ontwikkeling van een communicatieconcept is dan ook het logo ontwerp.

Logo design

Smaken verschillen. Iemand kan een logo ontwerp spuuglelijk vinden, terwijl een ander het geweldig vindt. Belangrijk is dat de mensen die je wil bereiken zich aangetrokken voelen tot het imago dat je uitstraalt en of uit wíl stralen. Het verhaal achter een logo moet kloppen en uiteraard moet het er zowel grafisch als visueel goed uitzien. Voorafgaand aan logo design zetten we dan ook alle belangrijke uitgangspunten op papier, zoals de beoogde doelgroep, ambities, gewenste uitstraling en het kwaliteitssegment waarin je actief bent of wil zijn. Natuurlijk kijken we bij een logo ontwerp ook naar wat je zelf mooi of belangrijk vindt, via welke kanalen je gaat communiceren en waar je logo op zal komen te staan. Vast staat dat het breed inzetbaar moet zijn en past bij keuzes die je in de organisatie hebt gemaakt, zoals de kleuren van je bedrijfskleding of wagenpark. In alle gevallen moet een logo overal even krachtig voor de dag komen. 

 

Beeldmerk ontwerp

Veel logo’s bestaan uit een beeldmerk en een woordmerk.  Is je beeldmerk ontwerp goed, dan herkennen negen van de tien mensen je organisatie uiteindelijk in één oogopslag. Kenmerkend voor een goed beeldmerk ontwerp is bovendien dat het jaren meegaat: het past in het huidig tijds-/ en modebeeld en het leent zich voor subtiele aanpassingen in de toekomst. Een goed voorbeeld hiervan is het beeldmerk van Shell, dat al jaren meegaat en een aantal updates heeft doorgemaakt.

 

Onze aanpak

Een logo ontwerp is altijd onderdeel van een integrale aanpak. Wij kijken naar het totaalbeeld: wie en wat wil je bereiken, wat wil je uitstralen, via welke kanalen gaan we communiceren? In het verlengde van je logo design denken we met je mee over bedrijfs- of merknamen, slogans, je huisstijl en dus ook over kleurgebruik en lettertype. Bij implementatie kunnen we je adviseren, maar ook het complete project voor je oppakken.

 

Een sterk merk

Een sterk merk begint met een logo ontwerp dat past als een jas. Werk voor een expert: werk voor MarComeleon. Bel ons op +31 (0)6 - 81 40 00 40 en maak een afspraak voor een kennismaking of inventarisatie.

Gereedschap

Sitemap

Neem contact met ons op!

Kies voor de meest effectieve route.

Kies voor het groenste bureau van Nederland.

Kies MarComeleon.

Mail of bel:
info@marcomeleon.nl

+31 (0)6 - 81 40 00 40
 

Volg MarComeleon: 
MarComeleon

Opmerkelijk veelzijdig in strategie, concept & realisatie. 

  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
bottom of page